En af de mest almindeligt anvendte vilde urter i Skandinavien er ramsløg eller vild hvidløg. Det er mildt, men har alligevel stor dybde, og det bør altid bruges med forsigtighed. Du kan finde den i skovbunden med sin milde duft af hvidløg, og hvis du plukker dem omhyggeligt, vil du også kunne tage den lille løg med op. Både blade og løg smager fremragende i madlavning.
Brug en lille kniv til at frigive løget fra dens rødder og til at nippe hvert blad væk, så den hårde stilk kan fjernes. Vilde hvidløg går godt i pastaretter og med fisk og fjerkræ, og det kan bruges som erstatning for basilikum i en pesto.
I virkeligheden handler det om, at eksperimentere og blive kreativ i køkkenet - at finde din egen måde at udtrykke dig gennem maden. Det samme gælder, uanset om det er brændenælde, fuglegræs eller ramsløg, du laver mad med. I Skandinavien har vi en langvarig tradition for at bruge disse urter og planter i vores madlavning. Nok var de ikke moderne et stykke tid, men takket være det nye nordiske køkken er de endnu en gang gennemgribende i køkkenerne rundt omkring i hele Skandinavien.