Læder er en ressource, som menneskeheden har brugt praktisk, siden vi først begyndte at jage og dyrke landet. En naturlig ressource og et materiale, der kan formes som ønsket, og som kun vokser smukkere med alderen.

Vi vælger det bedste skandinaviske anilin læder, der holdes helt fri for tilsætningsstoffer under behandlingen. Dette skyldes, at vi betragter det som vigtigt for det produkt, vi bruger til at være så naturligt som muligt.

Det har været et langvarigt ønske, for os hos Endeavour at designe et læder forklæde. Et, der på én gang er naturlig, stilfuld og rodfæstet i landskabet i Skandinavien. Det er det, der fik os til at begynde at udforske mulighederne.

Vores læder behandles i Danmark. Vi bruger gamle stemplingsinstrumenter og moderne maskiner, der hjælper os med at skære og skabe præcise detaljer til vores robuste og smukke læder. Vi valgte et gammeldags læderværksted, der har arbejdet med læder som materiale i næsten 100 år.
Med deres historie bag os og deres viden om mulighederne kom vi i gang med at skabe Endeavours fuldstændig unikke læderforklæder.

Det læder, vi bruger, kommer fra fritgående kvæg, der bor udendørs og græsser på naturlige græsarealer. Hvert stykke læder har sin egen historie at fortælle - sit eget udtryk og sin egen stil - og det er dette, der giver vores læderforklæder deres rå udseende.

Endeavour læder forklæde er både enkle og indeholder rå detaljer. Vores mål var at gøre noget så rent i dets design som muligt. Ud med besværlige spænder og ind med stilfulde og praktiske løsninger.

De justerbare stropper er også lavet af blødt læder og binder let bag ryggen for et diskret og råt look. Hvert forklæde har også en frontlomme, der kan bruges til opbevaring af mindre redskaber, når du laver mad.

Vi har en stor kærlighed til gamle læderfabrikker. De fortæller en historie - lugten af ​​det rå læder, fedtet, olien og alt andet kombineres for at sende dig på en rejse tilbage i tiden. Der er mange efterligninger af ægte læder, men ingen kommer tæt på den rigtige ting efter vores mening.

Læder begynder som noget hårdt og stift. Men med brug bliver det gradvist blødere og mere elegant i sin farve. Små mærker udvikler sig til et grafisk mønster og skaber en patina, men alligevel med et stilfuldt look

At bære et læderforklæde forvandler dig ikke til en mesterkok, men det signaliserer til dine gæster, at du tager mad alvorligt. Og at det, de er ved at spise, vil smage godt. Det kommunikerer en sindstilstand.

Designet og konceptet bag vores Endeavour læderforklæder repræsenterer en lang udviklingsrejse. Vores syn fra starten var, at vi ved at vælge en dansk producent kunne være sikre på at køre den rigtige dialog videre til enhver tid i relation til kvalitet, vores ikoniske design og til den lokale oprindelse af vores produkt.

”Og det skader ikke, at vi hver gang og igen kommer til at komme forbi læderværkstedet og tage den lugt af råmaterialerne ind.”

Vores læderforklæder har måske ikke været på denne jord i 90 år. Men vores produktionssted har været. Og det er noget, vi virkelig er ret stolte af. Denne historie taler til et produkt, der kan bruges gentagne gange, og som kun bliver smukkere med alderen.

Endeavour har læderforklæder i to enkle farver - lys og mørk. De skal ses og prøves - for os vil vi aldrig gøre det uden dem igen.

 

×