Jesper Vile udspringer fra det jyske land. Igennem hans barndom blev mange ferier tilbragt på hans bedsteforældres gård. Her voksede alle afgrøder til familien lige uden for døren. Jesper var ofte i køkkenet med sin bedstemor, da hun syltede, kurerede, lavede mad eller kogte – og bevarede alt i sæsonen til de mørkere måneder. Denne del af livet gav ham en opfattelse af køkkenet som en arbejdsplads – et håndværk, der samler livet.

Jespers grundlag for madlavning stammer fra den italienske måde. Hvor maden er præget af enkelthed, stor smag og friske råvarer, som skiller sig ud i sig selv. Det er her madlavningsteknikker og opskrifter går i arv gennem generationer og madlavning er en central del af familielivet – Det var her han forelskede sig i madlavningskunsten.

I dag arbejder Jesper som Executive Sous Chef på Bella Sky Hotel i København, her fandt han godt kammeratskab med Peter Nannestad. Visionen, de deler, er at skabe en fantastisk arbejdsplads for passionerede kokke, hvilket hæver barren for hotelrestauranter. At levere en række muligheder døgnet rundt, hvilket bringer følelsen af ​​at blive stolte værter ind i deres personales hjerter. Det kræver, at han arbejder med alt fra smag, bæredygtighed, økonomi, ledelse og motivation.

Om Endeavour siger han: ”Med knive er det som med ethvert værktøj; du kan få 'fuld pakke multitool crap', der annonceres for at gøre enhver til en fantastisk kok... Eller du kan få den enkle kniv af høj kvalitet, dedikeret til at udføre ét job og intet andet. Endeavour knive er enkle, høj kvalitet, lav vedligeholdelse – den bedste kniv i hænderne på de bedste kokke."
×