Fisk og skaldyr er fantastiske ressourcer. Men de er bedst, når de er friske og især når de kommer direkte fra fiskerne på havnen.

Havets frugter er ikke kun gode for os, men de kan bruges til at skabe enestående oplevelser i vores køkken. Fiskeri har for længst været en del af livet i Skandinavien og det er tydeligt at se på de mange små havne langs vores kyster. Bådene kommer ind med deres dusør, mens andre sejler af sted i håb om at lande en kæmpe fangst. Reb, net og bøjer med flag. En verden af travlhed og liv, som leverer råvarer tilbage til os, der ikke elsker noget mere end at tilberede smukke retter. Derfor er det vigtigt, at vi har det rigtige værktøj i vores køkkener til alle mulige forskellige opgaver. En tynd filetkniv er og forbliver det bedste redskab til at tilberede fiskefileter.

Ligesom fiskerne står tidligt op for at pakke bådene og sejle ud på det store blå, skal køkkenet også være en form for værksted udstyret med alt det rigtige værktøj. Dette letter arbejdsgangen og giver større og bedre resultater. Godt værktøj skaber mere større glæde i køkkenet. En god filetkniv har et godt greb og et blad, som sørger for, at snittet løber langs benet, så intet af det sarte kød går til spilde.

Det skal naturligvis være skarpt, da fiskekød er ekstremt følsomt og nemt kan beskadiges. Endeavour's Little Fish er lavet af fuldsmedet MoV stål. MoV står for Molybdæn Vanadium som er en legering der giver styrke og gør stålet både rustfrit og holdbart. Stålets fleksibilitet gør Little Fish til en fantastisk udbenings- og fileteringskniv, som er ekstremt nem at vedligeholde.

Vi har en utrolig kærlighed til havet, måske fordi vi kommer fra Danmark, der har over 7000 kilometer kystlinje. Hver dansker har tilbragt både sommer- og vinterdage ved vandet. Vi elsker dens store bølger, saltluften og det imponerende syn af vores mægtige hav. Vi blev ganske enkelt hævet med vinden i vores hår og saltvand i vores årer.

Fisk og skaldyr bringer så meget til vores køkken. Friskhed, milde smag og dybde. Alle komponenter i et fantastisk måltid og elementer, der hjælper med at holde vores daglige madlavning rig og varieret. Forestil dig aromaen af ​​grillet hummer, sødmen af ​​frisk skrælede rejer eller pumbotstegning i smør i gryden.

Fisk og skaldyr kan spises på et utal af måder. Grillet, kogt, saltet eller simpelthen rå - frisk og elegant. Det, der betyder mest, er, at ingredienserne er friske, når vi forbereder dem i vores køkkener.

Vores to filetknive, lille fisk og stor fisk er begge designet til at hjælpe dig med at få det absolut bedste ud af den fisk og skaldyr, du tilbereder i dit køkken. De har et tidløst design i rustfrit stål, der tjener dig godt i mange år fremover. De er begge værktøjer, der tjener deres formål og kan prale af et design og et materielt valg, der står for kvalitet og elegance. De er smukke, men alligevel byggede til at blive brugt.

Der er utallige sorter af fisk og skaldyr derude - den ene ting, de alle har til fælles, er vandet. Uanset om de bliver fanget i floder, søer eller havet, beriger de vores køkkener, og de inspirerer os til at skabe endnu bedre retter.

Friskhed er vejen frem, og vi nyder fangsten af ​​fiskere, der arbejder i alle de små havne, der omgiver os. Delikatesser lige fra deres både til vores køkkener.

Havet er en ressource - et spisekammer, som vi skal værne om og pleje. Det er vigtigt, at vi støtter små fiskere, som det er dem og deres arbejde, der skal sikre velbefinden af ​​vores fisk og vores hav både i dag og i de kommende generationer.

Lille fisk og stor fisk er ikke kun til show. De er lavet til at hæve dit køkken.

 

×