Fisk og skaldyr er fantastiske ressourcer. Men de er bedst, når de er friske og især når de kommer lige fra fiskerne i havnen.
Havets frugter er ikke kun gode for os, men de kan bruges til at skabe ekstraordinære oplevelser i vores køkken. Fiskeri har længe været en del af livet i Skandinavien, og det er klart at se på de mange små havne langs vores kyster. Både kommer ind med deres dusør, mens andre sejler ud i håb om at lande en enorm fangst.
Reb, net og bøjer med flag. En verden af travlhed og liv, der leverer rå ingredienser tilbage til os, der ikke elsker andet end at forberede smukke retter.
Derfor er det vigtigt, at vi har de rigtige værktøjer i vores køkkener til alle mulige forskellige opgaver.
En tynd filetkniv er og forbliver det bedste redskab til at filetere fisk med.
Ligesom fiskere står tidligt op for at pakke deres både og sejle ud på den store store blå, skal køkkenet også være et type værksted udstyret med alle de rigtige værktøjer. Dette letter arbejdsgangen og giver større og bedre resultater. Gode værktøjer skaber større glæde i køkkenet.
En god filetkniv har et godt greb og et blad, der sikrer, at udskæringen løber langs knoglen, så intet af det delikate kød går til spilde.
Den skal naturligvis være skarpt, da fiskekød er ekstremt følsomt og let kan beskadiges. Endeavours lille fisk er lavet af fuldsmedet Mov -steel. MOV står for molybdæn vanadium, som er en legering, der giver styrke og gør stålet både rustfrit og holdbart. Stålens fleksibilitet gør lidt fisk til en fantastisk udbenings- og filetkniv, som er ekstremt let at vedligeholde.